Behandelmethoden

Zo werkt ergotherapie

Ergotherapie


Voor wie is ergotherapie bij FysioNovio?

Ergotherapie wordt bij FysioNovio ingezet als onderdeel van de behandeling bij chronische pijn. Daarbij kijken we naar de balans tussen uw activiteiten en de tijd die u nodig heeft om daarvan te herstellen. Samen met u werken we aan een efficiënte dagindeling waarin rust en activiteit elkaar goed afwisselen.

Ergotherapie: de behandeling

U bent al voor een intakegesprek bij de fysiotherapeut geweest. Die heeft u geadviseerd om ook bij de ergotherapeut langs te gaan. Bij ergotherapie kijken we naar uw dagindeling en uw belasting: wat doet u zoal op een dag? Ook kijken we naar uw belastbaarheid: wat kan uw lichaam op een dag aan? Het is belangrijk dat uw belasting en uw belastbaarheid in balans zijn. En dat u weet waar uw grenzen liggen.

We onderzoeken ook waarom bepaalde activiteiten zwaar voor u zijn. U laat bijvoorbeeld zien hoe u deze activiteiten normaal gesproken uitvoert. Hiervoor kunnen we ook bij u thuis of op het werk langskomen. Samen met de ergotherapeut kijkt u dan hoe u de verhouding tussen uw activiteiten en rust kunt verbeteren of in balans kunt brengen.

Tarieven en vergoedingen

Ergotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering. FysioNovio heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. De basisverzekering vergoedt tien uur ergotherapie per jaar. Dit wordt verrekend met uw eigen risico.

Lees meer over tarieven en vergoedingen

Ergotherapie specialisten in onze praktijk

Beste cliënten van FysioNovio,

Vanaf vandaag (14 oktober 2020) heeft het kabinet een gedeeltelijke lock down aangekondigd. Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

De voorkeur gaat nog steeds uit naar behandeling op 1,5 m afstand (oefeningen/training) of met video / telefonisch consult, maar in sommigen gevallen is fysieke behandeling noodzakelijk om verdere achtergang tegen te gaan. Met uw fysiotherapeut kunt u overleggen wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Wat vragen wij u daarnaast nog?

  • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
  • U draagt te allen tijde een mondkapje in de praktijk
  • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
  • Houdt 1,5 meter afstand en houdt hierbij rekening met elkaar
  • Kom alleen naar de afspraak, een eventuele begeleider mag wachten in de auto.
  • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
  • De toiletten op de praktijk zijn buiten gebruik, houdt hier rekening mee
  • Bij griep of verkoudsheidsklachten kan de afspraak niet doorgaan

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Lilian Peters, Cyril Pauwels, Tom Sieverding, Bas van Bon, Gerard van Heerde.