Behandelmethoden

Zo werkt ergotherapie

Ergotherapie


Voor wie is ergotherapie bij FysioNovio?

Ergotherapie wordt bij FysioNovio ingezet als onderdeel van de behandeling bij chronische pijn. Daarbij kijken we naar de balans tussen uw activiteiten en de tijd die u nodig heeft om daarvan te herstellen. Samen met u werken we aan een efficiënte dagindeling waarin rust en activiteit elkaar goed afwisselen.

Ergotherapie: de behandeling

U bent al voor een intakegesprek bij de fysiotherapeut geweest. Die heeft u geadviseerd om ook bij de ergotherapeut langs te gaan. Bij ergotherapie kijken we naar uw dagindeling en uw belasting: wat doet u zoal op een dag? Ook kijken we naar uw belastbaarheid: wat kan uw lichaam op een dag aan? Het is belangrijk dat uw belasting en uw belastbaarheid in balans zijn. En dat u weet waar uw grenzen liggen.

We onderzoeken ook waarom bepaalde activiteiten zwaar voor u zijn. U laat bijvoorbeeld zien hoe u deze activiteiten normaal gesproken uitvoert. Hiervoor kunnen we ook bij u thuis of op het werk langskomen. Samen met de ergotherapeut kijkt u dan hoe u de verhouding tussen uw activiteiten en rust kunt verbeteren of in balans kunt brengen.

Tarieven en vergoedingen

Ergotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering. FysioNovio heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. De basisverzekering vergoedt tien uur ergotherapie per jaar. Dit wordt verrekend met uw eigen risico.

Lees meer over tarieven en vergoedingen

Ergotherapie specialisten in onze praktijk

Beste cliënten van FysioNovio,

Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus is het niet meer toegestaan u op de praktijk te ontvangen.

Voor patiënten die op dit moment bij onze praktijk in behandeling zijn geldt:

  • Het is niet meer toegestaan face-to-face contact te hebben met patiënten en hands-on te behandelen. slechts in uitzonderlijke situaties en in nadrukkelijke opdracht van een arts kan hierop een uitzondering gemaakt worden)
  • Uw behandelend fysiotherapeut zal contact met u opnemen om te bespreken hoe wij u in deze periode nog kunnen begeleiden. Opties als telefonisch consult en videobellen behoren tot de mogelijkheden om u op afstand te kunnen begeleiden (met oefeningen, adviezen ed)

Voor overige patiënten:

  • Mocht u klachten hebben waarvoor u graag een fysiotherapeut wenst te spreken, bel of mail via 024-3733322 of info@fysionovio.nl
  • Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om te beoordelen hoe wij u in deze periode zo goed mogelijk kunnen helpen.

We begrijpen dat we niet de optimale behandeling kunnen geven zoals we gewend zijn. Toch zullen we ons uiterste best blijven doen u zo goed mogelijk te helpen.

Sterkte in deze onzekere tijden!.

Namens ons allen,
Guido Souren en Pim Kreutzer