Behandelmethoden

Zo werkt ergotherapie

Ergotherapie


Voor wie is ergotherapie bij FysioNovio?

Ergotherapie wordt bij FysioNovio ingezet als onderdeel van de behandeling bij chronische pijn. Daarbij kijken we naar de balans tussen uw activiteiten en de tijd die u nodig heeft om daarvan te herstellen. Samen met u werken we aan een efficiënte dagindeling waarin rust en activiteit elkaar goed afwisselen.

Ergotherapie: de behandeling

U bent al voor een intakegesprek bij de fysiotherapeut geweest. Die heeft u geadviseerd om ook bij de ergotherapeut langs te gaan. Bij ergotherapie kijken we naar uw dagindeling en uw belasting: wat doet u zoal op een dag? Ook kijken we naar uw belastbaarheid: wat kan uw lichaam op een dag aan? Het is belangrijk dat uw belasting en uw belastbaarheid in balans zijn. En dat u weet waar uw grenzen liggen.

We onderzoeken ook waarom bepaalde activiteiten zwaar voor u zijn. U laat bijvoorbeeld zien hoe u deze activiteiten normaal gesproken uitvoert. Hiervoor kunnen we ook bij u thuis of op het werk langskomen. Samen met de ergotherapeut kijkt u dan hoe u de verhouding tussen uw activiteiten en rust kunt verbeteren of in balans kunt brengen.

Tarieven en vergoedingen

Ergotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering. FysioNovio heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. De basisverzekering vergoedt tien uur ergotherapie per jaar. Dit wordt verrekend met uw eigen risico.

Lees meer over tarieven en vergoedingen

Ergotherapie specialisten in onze praktijk

Neem contact met ons op via WhatsApp