Kwaliteit

Oog voor verbetering

Ideeën en klachten


Opmerkingen en goede ideeën

Heeft u een opmerking, idee of suggestie om onze praktijk, behandeling of bejegening te verbeteren? Vul dan het contactformulier in. Bellen kan natuurlijk ook: 024-373 33 22.

Klacht en klachtenregeling

Wij doen ons best om ons vak zo goed mogelijk uit te oefenen en het contact zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Heeft u toch een klacht over de behandeling of bent u niet tevreden over de manier waarop de therapeut of medewerker met u omgaat? Dan horen wij het graag. Zo kunnen wij werken aan verbetering voor u en de andere cliënten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons klachtenreglement.

Beste cliënten van FysioNovio,

Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

Wat vragen wij u?

  • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
  • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
  • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
  • Bij griep of verkoudsheidsklachten kan de afspraak niet doorgaan

Indien u vragen heeft m.b.t. uw behandeling bij FysioNovio verzoeken wij u contact op te nemen met ons secretariaat op nummer 024 37 333 22

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Cyril Pauwels, Bas van Bon, Gerard van Heerde, Maarten Triebels, Lieke de Vries.