Contact

Direct antwoord op veel voorkomende vragen

Veelgestelde vragen


Hoe kan ik snel een afspraak maken?

Hiervoor kunt u het best het aanmeldformulier invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk (maar in elk geval binnen 2 werkdagen) terug om een eerste afspraak met u in te plannen. U mag ons natuurlijk ook zelf bellen via telefoonnummer 024-373 33 22

Heb ik een verwijsbrief nodig voor fysiotherapie?

U heeft geen verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Als u het fijn vindt, kunt u natuurlijk altijd eerst overleggen met uw huisarts of specialist.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Dat is afhankelijk van uw zorgverzekering. Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Wij adviseren u om voor aanvang van de behandeling na te gaan of uw zorgverzekering de behandeling vergoedt. FysioNovio heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. Dat kan alleen als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan ontvangt u zelf een nota. Lees meer over onze tarieven en vergoedingen.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Neem de volgende zaken mee:

 • uw legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
 • uw eventuele verwijsbrief van de huisarts of specialist
 • een handdoek

Kan ik mijn afspraak verzetten of wijzigen?

Dat kan. Laat dit ons ten minste 24 uur van te voren weten. Behandelingen die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, brengen wij in rekening. Gebruik het formulier om uw afspraak te verzetten. Wilt u liever een van onze secretaresses spreken? Dan kunt u bellen met 024-373 33 22. Krijgt u ons niet aan de lijn? Laat dan een voicemailbericht achter.

Heb ik altijd dezelfde therapeut?

Wij streven ernaar dat u altijd wordt gezien door dezelfde therapeut. In geval van ziekte of vakantie kan het voorkomen dat u een andere therapeut krijgt om de continuïteit van uw behandeling te bewaken. Dit overleggen we altijd met u.

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een behandeling plannen wij 30 minuten in onze agenda. De eerste afspraak zal vooral in het teken staan van vragen stellen en onderzoek doen om uw klachten in beeld te brengen. Bij vervolgbehandelingen besteden we 25 minuten aan uw behandeling en 5 minuten aan administratie/verslaglegging. 

Ik heb een chronische klacht, kom ik in aanmerking voor een chronische indicatie?

Dat is niet vanzelfsprekend. De zorgverzekeraars in Nederland hebben een lijst met chronische aandoeningen opgesteld. Op deze lijst staan onder meer frozen shoulder, maar ook operaties, bijvoorbeeld aan uw schouder, knie of heup. Heeft u een aandoening die op deze lijst staat? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor wordt uw eigen risico aangesproken. De eerste 20 behandelingen worden echter niet uit de basisverzekering vergoed, maar uit de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering of is deze niet toereikend? Dan betaalt u zelf het resterende bedrag. Staat uw aandoening niet op de lijst? Dan wordt de behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan ontvangt u zelf een nota. Lees meer over onze tarieven en vergoedingen.

Is er een wachtlijst?

Normaal gesproken kunt u binnen 1 à 2 werkdagen terecht bij een van onze fysiotherapeuten. Als wij of uw arts beoordelen dat het dringend is, dan kunnen we u vaak binnen een dag ontvangen. 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 024-373 33 22. We staan u graag te woord.
 

Praktijkvoering van FysioNovio

bij het verantwoord opschalen van fysiotherapeutische zorg tijdens de Coronacrisis

Beste cliënten van FysioNovio,

Na een lange periode waarbij we niet fysiek hebben behandeld op de praktijk kunnen we vanaf vandaag (1 mei 2020) weer cliënten ontvangen voor noodzakelijke zorg. Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

De voorkeur gaat nog steeds uit naar behandeling op 1,5 m afstand (oefeningen/training) of met video / telefonisch consult, maar in sommigen gevallen is fysieke behandeling noodzakelijk om verdere achtergang tegen te gaan. Met uw fysiotherapeut kunt u overleggen wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Indien behandeling op de praktijk geïndiceerd is hanteren we strikte voorgeschreven maatregelen:

 • We zullen u actief vragen blijven navragen of u toenemende bekende koorts- en verkoudheidsverschijnselen heeft en u niet in de praktijk toe laten als dit wel zo is of als hier twijfel over bestaat.
 • Als u tot een kwetsbare doelgroep behoort zullen we met u in overleg gaan wat voor u op dit moment het beste is om te doen.
 • Collega fysiotherapeuten die ook maar enigszins verkoudheid- of griep verschijnselen ontwikkelen of hebben mogen op dit moment niet werken met patiënten en blijven thuis.
 • De roosters van de fysiotherapeuten zijn aangepast zodat patiënten elkaar zo min mogelijk tegenkomen.
 • De wachtruimte is verdeeld in twee ruimtes, op de normale plek op de begane grond en een wachtplek op de eerste verdieping, zodat we de 1,5 meter regel kunnen garanderen. Bij binnenkomst staat bij ons op een formulier op het glazen tochtportaal, waar de therapeut die u behandelt die dag zit en op welke verdieping u kunt plaatsnemen in de wachtruimte.
 • De stoel van patiënt staat 1,5 meter bij het bureau vandaan, mogelijk aangegeven door tape op de vloer. Hoeslakens en handdoeken zijn verwijderd uit de behandelkamer.
 • Wanneer de fysiotherapeut in overleg met u het noodzakelijk acht binnen het onderzoek en/of de behandeling fysiek contact toe te passen zal dit altijd overlegd worden.

Volgens de huidige richtlijnen is het niet strikt noodzakelijk persoonlijke beschermingsmiddelen toe te passen bij gezonde patiënten. Toch willen we met iedere patient individueel kijken waar behoefte aan is, bij zowel patient als fysiotherapeut. Als een van beiden dit noodzakelijk vindt, kan er alleen behandeling plaatsvinden als beiden mondkapjes dragen. Voor de fysiotherapeut zijn extra handschoenen en spatbrillen aangeschaft. Voor patient en fysiotherapeut hebben we chirurgische mondkapjes op voorraad. Mocht u hier gebruik van willen maken vragen wij u een bijdrage van €2 (contant).

Wat vragen wij u daarnaast nog?

 • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
 • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
 • Houdt 1,5 meter afstand en houdt hierbij rekening met elkaar
 • Kom alleen naar de afspraak, een eventuele begeleider mag wachten in de auto.
 • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
 • De toiletten op de praktijk zijn buiten gebruik, houdt hier rekening mee

We zullen u telefonisch actief benaderen als u bij ons onder behandeling was, om te polsen waar uw behoefte ligt. We kijken er zelf enorm naar uit u weer op de praktijk te kunnen ontvangen en zullen onze uiterste best doen u goed te kunnen helpen.

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Lilian Peters, Cyril Pauwels, Tom Sieverding, Bas van Bon, Gerard van Heerde.