Praktische informatie

Uw privacy

Uw privacy


Uw privacy

FysioNovio hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacyreglement willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. FysioNovio houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit privacyreglement;
  • Verwerking van uw persoongevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als we deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren

Als FysioNovio zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons privacyreglement, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens op deze website.

Verwerking van persoonsgegevens van cliënten/patiënten

Persoonsgegevens van cliënten/patiënten worden door FysioNovio verwerkt ten behoeve van de volgende doelstellingen:

  • Administratieve doeleinden;
  • Uitvoering geven aan de behandelovereenkomst.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De behandelovereenkomst.

Voor de bovenstaande doelstellingen kan FysioNovio de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Achternaam;
  • Telefoonnummer;
  • Adresgegevens;
  • Emailadres;
  • Geslacht;
  • Geboortedatum;
  • Gegevens over gezondheid;
  • Burgerservicenummer.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen we aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de digitale dossiervoering (EPD);
  • Het verzorgen van de uitvraag van patiënttevredenheidsonderszoeken;
  • Het verwerken van declaraties of banktransacties;

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Tevens kunnen we persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan de partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijk toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

FysioNovio bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Uw persoonsgegevens worden opgeslagen gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst. Hierna geldt er een bewaartermijn van 15 jaar conform de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO).

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • Alle personen die namens FysioNovio van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig over het belang van de bescherming van persoonsgegevens;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegevens welke wij van u hebben ontvangen. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons privacyreglement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

FysioNovio
Tweede oude heselaan 181
6542VE Nijmegen
info@fysionovio.nl
024 37 333 22

Praktijkvoering van FysioNovio

bij het verantwoord opschalen van fysiotherapeutische zorg tijdens de Coronacrisis

Beste cliënten van FysioNovio,

Na een lange periode waarbij we niet fysiek hebben behandeld op de praktijk kunnen we vanaf vandaag (1 mei 2020) weer cliënten ontvangen voor noodzakelijke zorg. Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

De voorkeur gaat nog steeds uit naar behandeling op 1,5 m afstand (oefeningen/training) of met video / telefonisch consult, maar in sommigen gevallen is fysieke behandeling noodzakelijk om verdere achtergang tegen te gaan. Met uw fysiotherapeut kunt u overleggen wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Indien behandeling op de praktijk geïndiceerd is hanteren we strikte voorgeschreven maatregelen:

  • We zullen u actief vragen blijven navragen of u toenemende bekende koorts- en verkoudheidsverschijnselen heeft en u niet in de praktijk toe laten als dit wel zo is of als hier twijfel over bestaat.
  • Als u tot een kwetsbare doelgroep behoort zullen we met u in overleg gaan wat voor u op dit moment het beste is om te doen.
  • Collega fysiotherapeuten die ook maar enigszins verkoudheid- of griep verschijnselen ontwikkelen of hebben mogen op dit moment niet werken met patiënten en blijven thuis.
  • De roosters van de fysiotherapeuten zijn aangepast zodat patiënten elkaar zo min mogelijk tegenkomen.
  • De wachtruimte is verdeeld in twee ruimtes, op de normale plek op de begane grond en een wachtplek op de eerste verdieping, zodat we de 1,5 meter regel kunnen garanderen. Bij binnenkomst staat bij ons op een formulier op het glazen tochtportaal, waar de therapeut die u behandelt die dag zit en op welke verdieping u kunt plaatsnemen in de wachtruimte.
  • De stoel van patiënt staat 1,5 meter bij het bureau vandaan, mogelijk aangegeven door tape op de vloer. Hoeslakens en handdoeken zijn verwijderd uit de behandelkamer.
  • Wanneer de fysiotherapeut in overleg met u het noodzakelijk acht binnen het onderzoek en/of de behandeling fysiek contact toe te passen zal dit altijd overlegd worden.

Volgens de huidige richtlijnen is het niet strikt noodzakelijk persoonlijke beschermingsmiddelen toe te passen bij gezonde patiënten. Toch willen we met iedere patient individueel kijken waar behoefte aan is, bij zowel patient als fysiotherapeut. Als een van beiden dit noodzakelijk vindt, kan er alleen behandeling plaatsvinden als beiden mondkapjes dragen. Voor de fysiotherapeut zijn extra handschoenen en spatbrillen aangeschaft. Voor patient en fysiotherapeut hebben we chirurgische mondkapjes op voorraad. Mocht u hier gebruik van willen maken vragen wij u een bijdrage van €2 (contant).

Wat vragen wij u daarnaast nog?

  • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
  • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
  • Houdt 1,5 meter afstand en houdt hierbij rekening met elkaar
  • Kom alleen naar de afspraak, een eventuele begeleider mag wachten in de auto.
  • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
  • De toiletten op de praktijk zijn buiten gebruik, houdt hier rekening mee

We zullen u telefonisch actief benaderen als u bij ons onder behandeling was, om te polsen waar uw behoefte ligt. We kijken er zelf enorm naar uit u weer op de praktijk te kunnen ontvangen en zullen onze uiterste best doen u goed te kunnen helpen.

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Lilian Peters, Cyril Pauwels, Tom Sieverding, Bas van Bon, Gerard van Heerde.