Nieuws

Actuele ontwikkelingen in onze praktijk

Nieuwsoverzicht


13 juli 2021 Scholing Schouder Centrum Nijmegen

Schouder Centrum Nijmegen heeft als doel de zorg voor schouder patiënten in de regio Nijmegen te verbeteren. We hebben eerst jarenlang goed bekeken wat er nodig om patiënten met schouderklachten goed te kunnen helpen. Nu is de tijd aangebroken om deze opgedane kennis te delen met anderen fysiotherapeuten in de regio!  Afgelopen week hebben 29 fysiotherapeuten deelgenomen aan de eerste scholingsavond om uiteindelijk lid te worden van SCN. De eerste stap in de uitgebreide SCN-scholing werd goed ontvangen door enthousiaste collega's! 


20 mei 2021 Vacature fysiotherapeut(e) in Nijmegen

Vanwege groei in onze praktijk FysioNovio, met name op het gebied van patiënten met schouderklachten, zijn wij op zoek naar een enthousiaste fysiotherapeut(e) met affiniteit met de behandeling van patiënten met schouder en knieklachten. Bij aanvang zal de functie 24 uur tot 32 uur per week omvatten, uiteindelijk liefst naar volledig. Startdatum kan per direct of in overleg.

Onze praktijk FysioNovio heeft 3 speerpunten. Screening en behandeling van patiënten met schouderklachten, knieklachten en chronische pijnklachten. Iedere fysiotherapeut(e) heeft bij ons dan ook 1 of 2 specialisaties op die gebieden. Daarnaast behandelen we ook patiënten met overige klachten binnen het musculoskeletale domein.

Extra ervaring in het onderzoeken en behandelen van patiënten is een voordeel. Maar enthousiasme over het vak is minstens zo belangrijk. Heb jij een ruime blik op gezondheid met o.a. aandacht voor gedrag, verwachtingen, chronische pijn in je denkwijze en handelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij bieden veel ruimte voor eigen inbreng en zullen in jou en jouw scholing blijven investeren om tot een duurzame samenwerking te komen. Je werkt samen met andere enthousiaste collega’s in een mooi praktijkpand. Het is meegenomen als je ondernemend bent en ambities hebt op organisatieniveau. Op termijn is dit bespreekbaar.

We bieden een passend (variabel) salaris, afhankelijk van relevante werkervaring, evt masteropleiding(en) en/of aantoonbare specialisaties/deskundigheden/klantervaringen of eigen netwerk.

Denk je dat deze baan bij heel goed bij jou zou kunnen passen? Dan kijken we uit naar je sollicitatiebrief en CV.  Stuur deze naar info@fysionovio.nl t.a.v. Guido Souren. Vanaf 04-06-2021 zullen we eventuele geschikte kandidaten gaan inplannen voor eerste gesprekken.


7 januari 2021 Project Zinnige Zorg bij Schouderklachten van Schouder Centrum Nijmegen (SCN)

De afgelopen jaren heeft Schouder Centrum Nijmegen veel ervaring opgedaan in de zoektocht naar een optimale werkwijze voor mensen met schouderklachten, waarbij orthopeden van CWZ en fysiotherapeuten nauw samenwerken.

Hierbij is het besef gegroeid dat de zorg voor mensen met schouderklachten beter kan en moet. Het Schouder Centrum Nijmegen heeft hiervoor een nieuw plan gemaakt. Met de subsidie van ZonMW en VEZN (namens de zorgverzekeraars CZ en VGZ) kunnen we deze innovatieve aanpak verder uitwerken en onderbouwen.

Doel van de nieuwe werkwijze is om betere uitkomsten en hogere tevredenheid voor mensen met schouderklachten te realiseren, door mensen sneller op de juiste plek in de zorg te krijgen en uiteindelijk ook maatschappelijk gezien kosteneffectieve zorg te creëren. 

Om dit doel te behalen zijn er al veel hordes genomen en hebben al veel patiënten tevreden hun behandeling kunnen afsluiten. In de volgende fase willen we deze zorg voor meer mensen in de regio - en op termijn misschien zelfs landelijk - kunnen aanbieden. Hiervoor moeten we onze werkwijze verder onderbouwen met data.  Hiervoor vragen we u om hulp!

 

Start gegevensverzameling project Zinnige Zorg bij Schouderklachten

 

Vanaf 1 januari gaat FysioNovio werken volgens de nieuwe SCN-werkwijze voor patiënten met schouderklachten.

We vragen daarbij om uw medewerking voor het volgende:

1. bij aanvang en bij afsluiten van de behandeling de vragenlijsten, die u via een patiëntenportaal krijgt toegestuurd, volledig in te vullen.

   (Deze zijn zeker niet alleen van belang in het kader van het onderzoek, maar noodzakelijk om u na de intake een goed zorgvoorstel te kunnen doen.)

2. de verzamelde gegevens uit uw patiëntendossier te mogen gebruiken voor de onderbouwing van ons project. (Deze worden dan volledig geanonimiseerd en zijn nooit terug te leiden tot een individueel persoon.)
    Uw behandelend fysiotherapeut zal u persoonlijk vragen of u hiervoor toestemming geeft.

Samen met uw hulp doen wij ons uiterste best om de schouderzorg te optimaliseren voor u en voor andere toekomstige mensen met schouderklachten in de regio en mogelijk daarbuiten!


Beste cliënten van FysioNovio,

Vanaf vandaag (14 oktober 2020) heeft het kabinet een gedeeltelijke lock down aangekondigd. Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

De voorkeur gaat nog steeds uit naar behandeling op 1,5 m afstand (oefeningen/training) of met video / telefonisch consult, maar in sommigen gevallen is fysieke behandeling noodzakelijk om verdere achtergang tegen te gaan. Met uw fysiotherapeut kunt u overleggen wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Wat vragen wij u daarnaast nog?

  • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
  • U draagt te allen tijde een mondkapje in de praktijk
  • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
  • Houdt 1,5 meter afstand en houdt hierbij rekening met elkaar
  • Kom alleen naar de afspraak, een eventuele begeleider mag wachten in de auto.
  • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
  • De toiletten op de praktijk zijn buiten gebruik, houdt hier rekening mee
  • Bij griep of verkoudsheidsklachten kan de afspraak niet doorgaan

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Lilian Peters, Cyril Pauwels, Tom Sieverding, Bas van Bon, Gerard van Heerde.