Over ons

Maak kennis met onze specialisten

Onze specialisten


Pim Kreutzer

(sport)fysiotherapeut , manueel therapeut, schouderspecialist, dry needling, praktijkeigenaar

BIG-nummer: 19047703104

Expertise

Onderzoek, behandeling en revalidatie (na operatie) van klachten aan schouder, enkel, knie, heup en wervelkolom. Speciale aandacht voor belemmerende (psychosociale) factoren en de eigen inbreng van de patiënt. 

“In onze praktijk behandelen we uiteenlopende klachten: chronische pijn, acute pijn, sportblessures, herstel na een operatie of ongeluk … Het is mooi om te zien hoe mensen gedurende hun behandeling opknappen. Als klachten niet volledig te verhelpen zijn, is het meestal wel mogelijk om mensen beter met hun belemmeringen te leren omgaan; een belangrijk onderdeel van het vak. Als fysiotherapeut sta je soms voor flinke uitdagingen. Je behandelt niet alleen, je wilt ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Hangen verschillende klachten van een cliënt met elkaar samen, dan kan dat een flinke puzzel zijn. Psychische en sociale factoren spelen vaak een rol. Ik hecht er dan ook veel waarde aan dat we onderdeel zijn van een deskundig multidisciplinair netwerk. Als de situatie daar om vraagt, doe ik een beroep op collega’s van andere disciplines om samen maatwerk te leveren.

Behalve in onze eigen praktijk is Schouder Centrum Nijmegen een plek waar ik mijn ambities kan waarmaken. Samen met onze partners bouwen we onze expertise op het gebied van schouderklachten er verder uit; kennis en ervaring die we ook op onze andere aandachtsgebieden kunnen toepassen. En waar onze cliënten de vruchten van plukken.”

 

Guido over Pim:

“Pim is een ervaren en eerlijke therapeut. Hij zet zich altijd voor de volle 100 procent in. Maar blijkt een doel niet haalbaar, dan draait hij daar niet omheen. Hij is vrolijk, soms een beetje druk, maar dat komt voort uit zijn enthousiasme voor het vak. Op een professionele manier leeft hij met al zijn cliënten mee.”

Locaties & werktijden

Nijmegen

Maandag
09.00 - 18.00 uur

Dinsdag
09.00 - 14.00 uur

Woensdag
16.00 - 20.00 uur

Donderdag
08.00 - 12.00 uur

Vrijdag
08.00 - 17.00 uur
 

Wijchen

Donderdag
13.00 - 17.30 uur

Praktijkvoering van FysioNovio

bij het verantwoord opschalen van fysiotherapeutische zorg tijdens de Coronacrisis

Beste cliënten van FysioNovio,

Na een lange periode waarbij we niet fysiek hebben behandeld op de praktijk kunnen we vanaf vandaag (1 mei 2020) weer cliënten ontvangen voor noodzakelijke zorg. Op basis van de regels van het RIVM, VWS en advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hebben we onze praktijkvoering afgestemd op de meest recente ontwikkelingen. Op deze manier kunnen wij u de zorg bieden, die u verdient, op een verantwoorde manier.

De voorkeur gaat nog steeds uit naar behandeling op 1,5 m afstand (oefeningen/training) of met video / telefonisch consult, maar in sommigen gevallen is fysieke behandeling noodzakelijk om verdere achtergang tegen te gaan. Met uw fysiotherapeut kunt u overleggen wat voor u de beste mogelijkheden zijn.

Indien behandeling op de praktijk geïndiceerd is hanteren we strikte voorgeschreven maatregelen:

 • We zullen u actief vragen blijven navragen of u toenemende bekende koorts- en verkoudheidsverschijnselen heeft en u niet in de praktijk toe laten als dit wel zo is of als hier twijfel over bestaat.
 • Als u tot een kwetsbare doelgroep behoort zullen we met u in overleg gaan wat voor u op dit moment het beste is om te doen.
 • Collega fysiotherapeuten die ook maar enigszins verkoudheid- of griep verschijnselen ontwikkelen of hebben mogen op dit moment niet werken met patiënten en blijven thuis.
 • De roosters van de fysiotherapeuten zijn aangepast zodat patiënten elkaar zo min mogelijk tegenkomen.
 • De wachtruimte is verdeeld in twee ruimtes, op de normale plek op de begane grond en een wachtplek op de eerste verdieping, zodat we de 1,5 meter regel kunnen garanderen. Bij binnenkomst staat bij ons op een formulier op het glazen tochtportaal, waar de therapeut die u behandelt die dag zit en op welke verdieping u kunt plaatsnemen in de wachtruimte.
 • De stoel van patiënt staat 1,5 meter bij het bureau vandaan, mogelijk aangegeven door tape op de vloer. Hoeslakens en handdoeken zijn verwijderd uit de behandelkamer.
 • Wanneer de fysiotherapeut in overleg met u het noodzakelijk acht binnen het onderzoek en/of de behandeling fysiek contact toe te passen zal dit altijd overlegd worden.

Volgens de huidige richtlijnen is het niet strikt noodzakelijk persoonlijke beschermingsmiddelen toe te passen bij gezonde patiënten. Toch willen we met iedere patient individueel kijken waar behoefte aan is, bij zowel patient als fysiotherapeut. Als een van beiden dit noodzakelijk vindt, kan er alleen behandeling plaatsvinden als beiden mondkapjes dragen. Voor de fysiotherapeut zijn extra handschoenen en spatbrillen aangeschaft. Voor patient en fysiotherapeut hebben we chirurgische mondkapjes op voorraad. Mocht u hier gebruik van willen maken vragen wij u een bijdrage van €2 (contant).

Wat vragen wij u daarnaast nog?

 • U neemt zelf een hoeslaken en handdoek mee voor op de behandelbank
 • Voordat de behandeling start moeten u en de fysiotherapeut in de behandelkamer de handen wassen.
 • Houdt 1,5 meter afstand en houdt hierbij rekening met elkaar
 • Kom alleen naar de afspraak, een eventuele begeleider mag wachten in de auto.
 • Zorg dat u maximaal 5 minuten voorafgaand aan de afspraak de praktijk betreedt
 • De toiletten op de praktijk zijn buiten gebruik, houdt hier rekening mee

We zullen u telefonisch actief benaderen als u bij ons onder behandeling was, om te polsen waar uw behoefte ligt. We kijken er zelf enorm naar uit u weer op de praktijk te kunnen ontvangen en zullen onze uiterste best doen u goed te kunnen helpen.

Team FysioNovio

Guido Souren, Pim Kreutzer, Laurens Hart, Veronique Gerrits, Lilian Peters, Cyril Pauwels, Tom Sieverding, Bas van Bon, Gerard van Heerde.