Bottom Left Background Top Right Background
Direct aanmelden

FysioNovio

ln.oivonoisyf@ofni
Telefoon (024) 373 33 22
 • Nijmegen

  Tweede Oude Heselaan 181
  6542 VE Nijmegen
 • SportPiazza

  Bolder 6
  6582 BZ Malden / Heumen
 • Sportcenter Lierdal

  Lierweg 2A
  6584 DC Molenhoek

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik snel een afspraak maken?

Het best kunt u het aanmeldformulier invullen, dan bellen wij u binnen 2 werkdagen terug om een eerste afspraak met u in te plannen. U mag ons natuurlijk ook zelf bellen, maar via de mail heeft onze voorkeur, omdat wij u dan op een voor ons geschikt moment kunnen terugbellen.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Sinds 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut. De fysiotherapeut is direkt toegankelijk, maar natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts of specialist.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Wij adviseren u om voor aanvang van de behandeling na te gaan in hoeverre uw ziektekostenverzekering de behandeling vergoedt. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, brengen wij aan u persoonlijk in rekening. Voor uitgebreide informatie zie vergoedingen/tarieven.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), uw eventuele verwijsbrief van de huisarts of specialist en een handdoek.

Kan ik mijn afspraak verzetten of wijzigen?

Mocht u verhinderd zijn voor een afspraak, laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Wij kunnen dan nog een andere patiënt in uw plaats laten komen. Valt u afspraak binnen deze 24 uur zullen wij dit bij u in rekening brengen. Mail naar info@fysionovio.nl of bel (024) 373 33 22.

Heb ik altijd dezelfde therapeut?

Wij streven ernaar dat u altijd gezien wordt door dezelfde therapeut. Soms zijn we genoodzaakt (bijv bij ziekte, vakantie) om voor de continuïteit van uw behandeling tijdelijk van therapeut te wisselen. Dit zal altijd in overleg met u zijn.

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor de eerste en vervolgbehandelingen plannen wij 30 minuten in onze agenda. Bij de eerste behandeling zullen we deze tijd hard nodig hebben voor vragen en onderzoek om uw klachtenbeeld goed in kaart te brengen. Bij vervolg behandelingen zal max 25 minuten aan de direkte behandeling worden besteed en 5 minuten aan adminstratie/verslaglegging.

Ik heb een chronische klacht, kom ik in aanmerking voor een chronische indicatie?

Dit is niet vanzelfsprekend. U kunt voor een chronische indicatie in aanmerking komen als u een aandoening heeft die voorkomt op de `lijst Borst´. Aandoeningen als een hersenbloeding, MS, de ziekte van Parkinson ed. komen op deze lijst voor. Maar ook vaak na een operatie komt u in aanmerking voor een chronische indicatie. In (bijna) gevallen is een verwijzing van uw specialist dan noodzakelijk. Voor overige aandoeningen die niet niet op deze lijst staan zal vergoeding plaatsvinden uit uw aanvullende verzekering. Zie vergoedingen/tarieven.

Is er een wachtlijst?

Normaal gesproken kunt u binnen één à twee werkdagen tot een week voor een behandeling terecht bij een van onze therapeuten. In dringende gevallen - dit ter beoordeling aan de arts of fysiotherapeut - kan vaak binnen een dag een plekje worden geregeld.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×
×