Bottom Left Background Top Right Background
9 December 2016
AfsprakenApp
4 November 2016
Fysio Novio gaat verhuizen
Direct aanmelden

FysioNovio

ln.oivonoisyf@ofni
Telefoon (024) 373 33 22
 • Nijmegen

  Tweede Oude Heselaan 181
  6542 VE Nijmegen
 • SportPiazza

  Bolder 6
  6582 BZ Malden / Heumen
 • Sportcenter Lierdal

  Lierweg 2A
  6584 DC Molenhoek

Nieuws

12 May 2014

FysioNovio werkt ook multidiciplinair samen bij specifieke schouderklacht.

Op 14 maart van dit jaar hebben alle fysiotherapeuten van FysioNovio het symposium Neuralgische Amyotrofie bijgewoond op het Radboudumc in Nijmegen. Neuralgische Amyotrofie is een aandoening aan de schouder, waarbij de zenuwen die vanuit de nek naar de arm en schouder lopen ontstoken kunnen raken. Pijn, vermindering van kracht en gevoel rondom de schouder en arm kunnen o.a. optreden, waardoor de arm-, en schouderfunctie kan verminderen. Op het Radboudumc heeft een groep van professionals bestaande uit neurologen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten unieke internationale expertise opgebouwd over het onderzoek naar en behandeling van deze complexe aandoening.

Vanwege het feit dat Radboudumc hier zeker in Nederland de meeste expertise heeft opgebouwd is er een aantrekkingskracht voor patienten uit heel Nederland. Deze toestroom is dusdanig groot dat er een flinke wachtlijst is ontstaan., wat niet wenselijk is voor de patient.  Uit eigen onderzoek is daarnaast gebleken dat deze aandoening veel vaker voorkomt dan in eerste instantie werd verwacht. Daarom is de revalidatieafdeling Radboudumc op zoek gegaan naar samenwerkingspartners om deze groep goed te kunnen onderzoeken en een adequaat behandelprogramma aan te kunnen bieden.

De samenwerking van Kinos revalidatie en de fysiotherapiepraktijk FysioNovio is de eerste  samenwerkingspartner van de revalidatieafdeling Radboudumc die op identieke wijze deze specifieke patientengroep met Neuralgische Amyotrofie onderzoekt en behandelt buiten de muren van het ziekenhuis.

Sinds oktober 2013 vinden op woensdagochtend multidisciplinaire intakes plaats op de Wolfkuilseweg 277 bij Kinos. Op 4 andere dagdelen ook de eventuele behandelingen door de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut en eventueel een psycholoog.  Vanuit FysioNovio is fysiotherapeute Lianne Littwin de vaste kracht in dit multidisciplinaire team.  Wij als FysioNovio team zijn trots op deze samenwerking en de positieve uitkomsten voor de patienten die tot nu toe gezien zijn.  We hopen dat we samen met de revalidatie van het Radboudumc en Kinos revalidatie een bijdrage kunnen leveren aan een zo optimaal mogelijke behandeling van deze schouderaandoening.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

Of kopiƫer de onderstaande link:

×
×