Bottom Left Background Top Right Background
  • Home
  • Team
  • Fysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Schouder Centrum
  • Dry needling
  • Algemene voorwaarden
Direct aanmelden

Afspraak maken

U kunt met en zonder verwijzing van een arts bij FysioNovio terecht voor fysiotherapie.

Voor een eerste afspraak kunt u het aanmeldformulier invullen, waarna wij u terugbellen om een afspraak in te plannen. Zelf bellen kan natuurlijk ook: (024) 373 33 22.

 

Gratis inloopspreekuur

De fysiotherapeuten van FysioNovio houden wekelijks op maandagavond een gratis sportspreekuur in de praktijk in Sportpiazza Malden. Meldt u zich hiervoor, via email of telefoon aan, om teleurstelling te verkomen.

 


Controleer zelf waar u pijn heeft en wat u er tegen kunt doen!
Bekijk hier uitgebreide info over aandoeningen.

Fysiotherapie

Etalagebenen / Claudicatio

                                                                            

Gesuperviseerde looptraining voor wie?

Gesuperviseerde looptraining is voor personen met etalagebenen. De medische term voor etalagebenen is claudicatio intermittens. 

Hierbij is er sprake van een slagaderverkalking van bloedvaten. De vernauwing van een slagader zorgt er voor, dat er minder bloed en dus minder zuurstof richting de spieren kan worden gebracht. Als bij inspanning meer zuurstof nodig is in de spier, komt deze tekort en zijn pijnklachten en/of kramp het gevolg in één of beide benen. Bij rust zullen de klachten weer verdwijnen.

De fysiotherapeutische behandeling wordt bij Fysio Novio uitgevoerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut van ClaudicatioNet. Dit zal vooral bestaan uit gesuperviseerde looptraining. Deze looptraining zorgt er voor dat de kleine bloedvaten efficiënter gebruikt worden en de loopafstand toeneemt. Tevens heeft een ClaudicatioNet therapeut aandacht voor leefstijlverandering en eventueel ondersteuning bij het stoppen met roken. Dit alles zorgt voor een verbeterde loopafstand en meer conditie, zodat u uw dagelijkse activiteiten makkelijker kunt uitvoeren.

Looptherapie of dotterbehandeling

Uit onderzoek blijkt dat lange termijn effecten van looptherapie beter zijn. Dit omdat de behandeling zich op het hele lichaam richt en niet op één plaats van de vernauwing. Tevens is er bij looptherapie geen risico op complicaties. Om die reden is looptherapie ook de eerste voorkeursbehandeling van artsen.

De behandeling

Bij Fysio Novio is Lilian Peters de behandelend fysiotherapeut. Na een verwijzing van huisarts of vaatspecialist komt u voor een intake bij haar. Tijdens de intake wordt het gezondheidsprobleem in kaart gebracht en middels een looptest het startniveau bepaald. Samen met u worden behandeldoelen opgesteld.

Het overzicht van vergoedingen vindt u in het tarievenoverzicht.
 

 

Deel deze pagina

Deel deze pagina

Of kopiƫer de onderstaande link:

×
×